Thursday, 9 February 2012

Persun pahin painajainen


Moni varmaan ajattelee kaupungissa asuvaa lattea lipittävää metroseksuaalia, mahdollisesti homoseksuaalia, joka suvaitsee kaikenlaista ja äänestää vihreitä. Pekka Haavistoa? Ehei. Persun pahin painajainen on Paavo Väyrynen.  

Siinä missä persut yrittävät pitää joukon kasassa ja koota ajatuksiaan, keksiä sopivia ylilyöntejä, Väyrynen kiertää ympäri maata ja napsii persuille lipsahtaneita ääniä. Kaiken kukkuraksi hallitus tarjoaa riihikuivaa poliittista sytykettä keskustaväen käyttöön: kuntien ennen näkemätön uuskeskitys. Persujen on kalasteltava samoilla vesillä. Mutta kun he hapuilevat, Paavolla on aina koherentti vastaus kaikkein kiperimpäänkin kysymykseen.

Paavo Väyrynen kertoi nuortuneensa presidentin vaalikampanjassaan. Ja mitä enemmän Paavo nuortuu, sitä alemmaksi persujen kannatuslukemat valuvat.  Jos he eivät pidä varaansa jytkystä jää jäljelle vain kuoret, ja palataan SMP:n tyypillisille kannatusluvuille.

Ounastelin presidentin vaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen, että tuskin Paavo lyö hanskoja tiskiin noin pienestä vastoinkäymisestä. Eikä tämä alkiolaisen aatteen inkarnaatio petä. Paavo pyrkii puolueen puheenjohtajaksi, mikä tarkoittaa sitä, että hänellä on kohta myös käytettävissään Kepun hyvin rasvattu ja kaikki maakunnat kattava puoluekoneisto. Ei sillä, että Paavo sitä välttämättä tarvitsi.  Mutta voi se auttaakin. Olemme todistamassa super-Paavon ensimmäistä askelta pääministeriprojektissa.

Kepu olisi hullu, jos se jättää käyttämättä Paavon jalomielisen tarjouksen ryhtyä toistamiseen puolueen puheenjohtajaksi. Kyllähän hän herättää paljon vastustusta, mutta viime vaalien tappion jälkeen ei ole ketään toista, joka voisi kerätä kadonneet lampaat kasaan. Ja monessa maakunnassa hän taitaa olla, jos ei nyt ihan vapahtaja, niin jonkinlainen pelastaja kuitenkin.  Kiviniemen olisi parasta loikata Kokoomukseen, josta löytäisi helpommin samanhenkistä seuraa.

Omasta puolestani nostan maljan Paavolle. Hän on tarjonnut poliittista viihdettä alakoulun ensimmäisistä luokista lähtien. Eikä loppua näy. Onneksi.No comments:

Post a Comment