Thursday, 23 February 2012

Newcastlen tauti


Voi mikä huolen viikko.

Lehdessä kerrottiin, että Newcastlen tautia aiheuttavaa virusta on löytynyt Imatralta.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan Newcastlen taudin oireina ilmenee mm. alakuloisuutta, pään ja heltan turvotusta (!), juomista ja kyyhöttämistä. Kuulostaa tutulta.

Vähän helpotti kun muistin, että en oikeastaan asu Newcastelissa vaan Gateshedissä. Välissä on sentään leveä joki. Mutta sitten tajusin, että jos se kamala Newcastelin tautia aiheuttava virus kulkeutuu Imatralle asti, niin kyllä se varmaan yhden joenkin yli pääsee.  

Ja huolestuin ihan tosissaan, kun paljastui, että kuolleisuus voi nuorilla nousta jopa 80-90%. Oh, man.

Eviran mukaan tautia on lakisääteisesti vastustettava. Ihan niin kuin sitä ei muutenkin haluaisi karttaa!

Olen onnistunut neljäänkymmeneen ikävuoteen mennessä välttämään Salla-taudin, vaikka pahoja epäilyksiä on ollut välillä. Onko siis Newcastlen tauti nyt kohtalonani?

Huojennuin taas kun ajattelin tätä tarkemmin. Siis neljäänkymmeneen ikävuoteen mennessä. En ole enää nuori. Olen turvassa. Yes!

Lopulta selvisi, että virus olikin löydetty puluilta, joilta se voi levitä muille linnuille ja siipikarjaan. Uutinen olikin siis osoitus kaupungin ilmeisesti korkeatasoisesta eläinlääketieteen tutkimuksesta ja siitä, että ainakin virukset ovat todellisia kosmopoliitteja.

Ei muuta kuin hyvää vointia kaikille puluille ja muille siivekkäille. Katsotaan, mistä maailmanlopun ennustuksista saamme lukea ensi viikolla.  

No comments:

Post a Comment